Alihankkijat tiukoilla pitkien maksuaikojen kanssa

26.2.2014

Aliurakoitsijat kokevat, että päämiehet vaativat entistä pidempiä maksuaikoja. Kassatilanne ei kuitenkaan kestä jopa 90 päivän odottelua maksusuoritukselle.

Suomalaisomisteinen rahoitusyhtiö Finance Link on luonut rahoituspalveluratkaisun, jonka avulla tilaaja saa hyödynnettyä pitkän maksuajan, mutta tavaran- tai palveluntoimittaja saa maksusuorituksen välittömästi. Kyseessä on alihankkijarahoitus. Käytännössä rahoitusyhtiö ostaa alihankkijalta päämiehelle suunnatun laskun.

”Tarjoamalla alihankkijarahoitusta pystymme tehostamaan toiminnan rahavirtoja sekä parantamaan käyttöpääomatilannetta ja maksuvalmiutta koko toimitusketjussa”, toteaa Finance Linkin toimitusjohtaja Robert Malmström.

Alihankkijarahoitus sai alkunsa päämiesten toiveesta, sillä alihankkijan vahva kassatilanne on pitkällä tähtäimellä myös tilaajan edun mukaista. Luotettava ja hyvin toimiva alihankintaketju turvaa toimitusvarmuuden ja minimoi tuotantokatkosriskit.

”Päämiehen valmiiksi neuvottelemat, suurempiin rahoitusvolyymeihin perustuvat hinnat hyödyttävät erityisesti pienempiä alihankkijoita”, toteaa Finance Linkin myyntijohtaja Päivi Enden ja muistuttaa, että laskujen myynti ei sido yrityksen reaalivakuuksia.

Vuonna 2013 Finance Link osti laskuja yli 140 miljoonalla eurolla.

Lue lisää alihankkijarahoituksesta.

« Takaisin