Verkkolaskun käytöstä ympäristöhyötyjä työn tehostumisen lisäksi

18.10.2011

Kaikissa valtion virastoissa ja laitoksissa ja monissa yksityisissä yrityksissä on sähköinen taloushallinto; talousasiat hoidetaan sähköisillä järjestelmillä ilman manuaalisia työvaiheita vaativia paperisia dokumentteja.

Valtiokonttori on laskenut manuaalisesti käsiteltävän paperisen ostolaskun hinnaksi noin 30 euroa. Jos laskut tulevat verkkolaskuina, laskujen käsittely tehostuu oleellisesti. Yhden verkkolaskun käsittelykustannukset ovat vain kolmannes paperilaskun kustannuksista.

Myös verkkolaskun hiilijalanjälki on merkittävästi paperilaskua pienempi! Paperilaskun päästöistä noin 40 prosenttia aiheutuu paperista, kirjekuorista, printtaamisesta, frankkeerauksesta ja jakelusta. Kaikki nämä vaiheet automatisoituvat verkkolaskuun siirryttäessä ja se näkyy myös hiilijalanjäljen määrässä.

Tutustu tutkimukseen verkkolaskun hiilijalanjäljestä Finanssialan keskusliiton sivuilla.

Finance Link välittää asiakkaidensa myyntilaskuja sähköisesti niille ostajille, joilla on verkkolaskujen vastaanottovalmius.

Verkkolaskutus on laskujen lähettäjälle edullinen ja tehokas ratkaisu, joka saattaa esim. mahdollistaa maksuaikaehdon lyhentämisen 30 päivästä 21 päivään

« Takaisin