"Yhteistyö Finance Linkin kanssa on tuonut myyntiimme joustavuutta."

10.10.2016

Asiakkaiden vaatimat pitkät maksuajat aiheuttavat tänä päivänä huolta monille suomalaisyrityksille. Ongelman voi kuitenkin ratkaista hyödyntämällä nykyaikaisia rahoituspalveluja. Eura Print Oy:n käyttämän laskurahoituspalvelun hyötyjä ovat muun muassa:

Finance Link on auttanut suomalaisyrityksiä maksuvalmiuden parantamisessa ja luottoriskien hallinnassa jo yli 20 vuoden ajan. Laskurahoitus nopeuttaa kassankiertoa, helpottaa pitkien maksuaikojen aiheuttamaa huolta ja tuo myyntiin joustavuutta. Monet yritykset lähtevät Finance Linkin asiakkaiksi myös voidakseen tarjota omille jälleenmyyjilleen ja asiakkailleen pidempää maksuaikaa.

Eura Print Oy on ollut Finance Linkin asiakkaana kuutisen vuotta. Yrityksen toimitusjohtaja Sakke Suominen kertoo, että yhteistyön alkutaipaleella tarkoitus oli hyödyntää nimenomaan maksurahoituspalveluita.

– Yksi syy siihen, miksi lähdimme yhteistyöhön oli se, että vientiasiakkuuksien kanssa maksuaikavaatimukset ovat sietämättömän pitkiä, Suominen toteaa.

Pyydä tarjous

Joustavaa ja räätälöityä palvelua

Euraprint Oy:n toimitusjohtaja kertoo olleensa tyytyväinen muutoksiin, joita myyntilaskujen myyminen Finance Linkille on saanut aikaan. Yhteistyön tulokset ovat näkyneet yrityksessä hyvin konkreettisesti.

– Yhteistyö on ollut erittäin toimivaa ja hedelmällistä, Suominen summaa.

Rahallisesti laskurahoituspalvelun vaikutukset yritykselle ovat olleet merkittävä. Nopeamman kassankierron myötä yrityksen taloudelliset tunnusluvut kohenevat, joten yhteistyö parantaa luottoluokitusta ja mahdollistaa mm. nopeamman päätöksenteon yrityksen omissa ostoissa.

Maksuaikaa saatetaan vaatia kuukausia

Monelle yritykselle jo Suomessa yleisesti käytössä oleva 30 päivän maksuaika on paljon, mutta nykypäivän yritysmaailmassa on tavallista käyttää jopa 90 päivän maksuaikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritykset joutuvat odottamaan asiakkaan maksusuoritusta yli kolme kuukautta.

Esimerkiksi Euroopassa maksuajat ovat tavallisesti 60–90 päivää. Vientikaupan näkökulmasta mahdollisuus myöntää ulkomaisille kumppaneille riittävästi maksuaikaa onkin ratkaisevan tärkeää. Juuri tähän ongelmaan Finance Link tarjoaa ratkaisun: Finance Link ostaa myyntilaskut täydestä arvosta ja maksusuoritukset tilitetään yritykselle välittömästi, jolloin kassankierto nopeutuu ja maksuvalmius paranee.

– Tämä yhteistyö on tuonut ison avun siihen, että sopimuksia voidaan viedä ulkomailla eteenpäin, Suominen toteaa.

« Takaisin