"Yhteistyö Finance Linkin kanssa on tuonut myyntiimme joustavuutta."

10.10.2016

Asiakkaiden vaatimat pitkät maksuajat aiheuttavat tänä päivänä huolta useille suomalaisyrityksille. Ongelmasta voi kuitenkin päästä eroon hyödyntämällä nykyaikaisia laskurahoituspalveluja.

Finance Link auttaa suomalaisia yrityksiä maksuvalmiuden parantamisessa ja luottoriskien hallinnassa. Hieman yli vuoden Finance Linkin asiakkaana olleen Seppo Kuisma Oy:n kirjanpidosta ja talousasioista vastaava Riitta Kuisma kertoo, että yhteistyö on helpottanut huolta, jota pitkät maksuajat aiemmin aiheuttivat.

– Me lähdimme Finance Linkin asiakkaiksi siksi, että saisimme jälleenmyyjillemme ja asiakkaillemme pidempää maksuaikaa. Tämän yhteistyön kautta olemme saaneet joustavuutta myyntiin, Kuisma kertoo.

Eura Print Oy on ollut Finance Linkin asiakkaana nyt kolme vuotta. Eura Print Oy:n toimitusjohtaja Sakke Suominen kertoo, että yhteistyön alkutaipaleella tarkoitus oli hyödyntää nimenomaan maksurahoituspalveluita.

– Yksi syy siihen, miksi lähdimme yhteistyöhön oli se, että vientiasiakkuuksien kanssa maksuaikavaatimukset ovat sietämättömän pitkiä, Suominen toteaa.

Joustavaa ja räätälöityä palvelua

Sekä Seppo Kuisma Oy:n että Euraprint Oy:n edustajat kertovat olleensa tyytyväisiä muutoksiin, joita myyntilaskujen myyminen Finance Linkille on saanut aikaan. Yhteistyön tulokset ovat näkyneet yrityksissä hyvin konkreettisesti.

– Rahallisesti vaikutus on ollut merkittävä. Yrityksemme pääsi esimerkiksi viime tilikauden perusteella AAA-luottoluokkaan. Tällä yhteistyöllä on ollut ihan kaikkeen vaikutusta: pystymme nykyään tekemään ostopäätöksiä nopeammin ja ostamaan nopeammin tavaraa, Kuisma kertoo.

– Yhteistyö on ollut erittäin toimivaa ja hedelmällistä, Suominen summaa.

Maksuaikaa saatetaan vaatia kuukausia

Nykypäivän yritysmaailmassa on tavallista käyttää esimerkiksi 90 päivän maksuaikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritykset joutuvat odottamaan yli kolme kuukautta asiakkaan maksusuoritusta.

– Me tarjoamme 30 päivän maksuaikoja – ja jo se on meille paljon – mutta Euroopassa se on todella lyhyt aika. Siellä maksuajat ovat tavallisesti 60–90 päivää. Esimerkiksi Italiassa se on selviö, että tuotteelle annetaan 90 päivää maksuaikaa, Kuisma toteaa.

Juuri tähän ongelmaan Finance Link tarjoaa ratkaisun: Finance Link ostaa myyntilaskut täydestä arvosta ja maksusuoritukset tilitetään yritykselle välittömästi, jolloin kassankierto nopeutuu ja maksuvalmius paranee.

– Tämä yhteistyö on tuonut ison avun siihen, että sopimuksia voidaan viedä ulkomailla eteenpäin, Suominen toteaa.

– Liikevaihdostamme kolmannes tulee Ruotsin kautta ja meille on ollut tärkeää saada sikäläiselle tilaajallemme maksuaikaa. Se on onnistunut loistavasti Finance Linkin kautta, Kuisma kertoo.

« Takaisin