Laskurahoitus vai factoring? – yrittäjä, tarkasta tästä tärkeimmät erot

Laskujen kiertoajat pitenevät jatkuvasti. Yritykselle se tarkoittaa entistä hankalammin hallittavampaa kassaa ja sitä, että saamisia saa odottaa entistä pidempään. Yrityksissä kannattaa pohtia, mitkä asiat oman yrityksen rahoituksessa ovat oikeasti tärkeitä.

 

Rahat heti tilille jopa saman päivän aikana? Yritysrahoitusta on paljon tarjolla. Ei ole kuitenkaan sama, minkä rahoitusmuodon yrittäjä valitsee, sillä pienessä printissä on eronsa – merkittäviäkin, jotka voivat vaikuttaa koko yrityksen kassatilanteeseen.

Laskujen kiertoajat pitenevät jatkuvasti. Yritykselle se tarkoittaa entistä hankalammin hallittavampaa kassaa ja sitä, että saamisia saa odottaa entistä pidempään. Yrityksissä kannattaa pohtia, mitkä asiat oman yrityksen rahoituksessa ovat oikeasti tärkeitä.

Esimerkiksi laskurahoitus eli laskujen myynti ja factoring voivat vaikuttaa samankaltaisilta, mutta niiden välillä on huomattavia eroja. Nämä yrittäjän on tärkeä tiedostaa harkitessaan eri rahoitusvaihtoehtoja. Katso, miten Finance Linkin laskurahoitus eroaa pankkien ja muiden rahoitusyritysten tarjoamasta factoring-palvelusta.

Factoring-palvelussa rahat laskusta tilitetään usein kahdessa osassa, laskurahoituksessa korkealla rahoitusasteella ja heti

Finance Linkin laskurahoituspalvelulla tilitetään laskun myyneelle yritykselle laskusta 100 % vähentäen laskun loppusummasta rahoituskulut. Suoritus on käytettävissä useasti jopa samana päivänä. Laskujen rahoitus on lähtökohtaisesti 100 % laskuista, asiakas voi valita myös pienemmän rahoitusasteen. Factoring-palvelussa yritys saa usein korkeintaan 80 % tai reilusti vähemmän laskun loppusummasta laskunkirjauspäivänä ja loput 20–70 % vasta ostajan maksettua laskun.

Laskurahoitus ja factoring voivat vaikuttaa samankaltaisilta, mutta niiden välillä on huomattavia eroja. Nämä yrittäjän on tärkeä tiedostaa.

Factoringissa rahan kierto on hitaampaa, laskurahoitus tuo nopeutta ja ennustettavuutta kassavirtaan

Koska Factoring-palvelussa suoritus maksetaan kahtena eränä, reskontran täsmäytys on hankalampaa ja rahan kierto hitaampaa. Laskurahoituksella kassavirtaennustaminen on helpompaa, kun suoritus tulee laskunkirjauspäivänä yhdessä erässä.

Laskurahoitus siirtää luottoriskin palveluntarjoajalle, factoring-asiakas kantaa luottoriskin itse

Korona on vaikeuttanut negatiivisesti yrityksen maksuvalmiuteen. Riskit kasvavat. Valitessa laskurahoituksen Finance Link kantaa luottotappioriskin ostetusta saatavasta. Factoring-asiakas kantaa itse luottotappioriskin.

Yrityksissä kannattaa pohtia, mitkä asiat oman yrityksen rahoituksessa ovat oikeasti tärkeitä.

Laskurahoitus parantaa yrityksen tunnuslukuja

Laskurahoitus ja laskujen myynti johtaa yrityksen tunnuslukujen parantumiseen, kun yrityksen myyntisaamiset pienenevät.
Factoringissa myyntisaaminen pysyy asiakkaan taseessa ja niitä vastaan saatava rahoitus kasvattaa yrityksen velkaa. Tämä aiheuttaa tunnuslukujen heikentymisen.

Laskurahoitus tuo helpotusta reskontran hoitoon

Laskurahoitusasiakas hyötyy, kun ostettu lasku siirtyy rahoitusyhtiön taseeseen ja Finance Link hoitaa yrittäjän puolesta myyntireskontran, perinnän ja raportoinnin tilitoimistolle. Factoring-asiakas ei puolestaan saavuta tällaisia aikaa ja resursseja säästäviä hyötyjä.

 

Ota yhteyttä

Tähdellä* merkatut kentät ovat pakollisia