fbpx

Suomalaisyritysten investoinnit edelleen alhaisella tasolla – laskurahoitus mahdollistaa tulevaan kasvuun tarvittavat lisäsatsaukset

Investointihalukkuus on suomalaisyrityksissä monia muita teollisuusmaita alhaisemmalla tasolla, mikä huolestuttaa talousasiantuntijoita.

Blogi Finance Link

Tuoreiden selvitysten mukaan edes kannattavat suomalaisyritykset eivät juurikaan investoi tulevaan kasvuun.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n osana Euroopan komission suhdannetiedustelujärjestelmää toteuttaman teollisuuden investointitiedustelun mukaan teollisuuden investointien odotetaan tänä vuonna kasvavan maltillisesti. Loka-marraskuussa 2018 tehtyyn tiedusteluun vastasi yhteensä 267 yritystä. T&K-investointien odotetaan vuonna 2019 nousevan noin kolme prosenttia ja kiinteiden tehdasteollisuuden investointien vajaat kuusi prosenttia. Kaiken kaikkiaan investointien taso on kuitenkin suomalaisyrityksissä alhainen, mikä huolestuttaa Nordea-pankin pääekonomisti Aki Kangasharjua. ”Ei tämä kovin hyvää kasvupotentiaalia lupaa meille 2020-luvulle”, hän toteaa Ylen haastattelussa. Kangasharjun mukaan kannattavatkaan suomalaisyritykset eivät Ruotsin ja Yhdysvaltojen tavoin käytä rahaa investointeihin, vaan se laitetaan säästöön tulevien pahojen päivien varalle. ”Oma teoriani on, että meille on jäänyt pelko päälle. Yritykset ovat saaneet sellaisen halvauksen, että ne eivät tokene vaikka olisi minkälainen noususuhdanne maailmalla”, Kangasharju jatkaa.

Aiheeseen ottaa kantaa myös Helsingin Sanomien 15.1. julkaisema pääkirjoitus, joka kertoo yritysten investointihalukkuuden olevan Suomessa monia muita teollisuusmaita heikommalla tasolla suhdannetilanteesta riippumatta. EK:n investointitiedustelun mukaan suomalaisyritykset vähensivät vuonna 2018 kiinteitä investointejaan peräti 12 prosenttia.

Investointia tulorahoituksella lisälainan sijaan

”On selvää, että kasvu edellyttää investointeja”, toteaa myös Finance Linkin toimitusjohtaja Robert Malmström. Suomalaisyritysten menestystarinoiden rahoittajana jo 20 vuotta toimineella Finance Linkillä on pitkä kokemus kasvuyritysten kohtaamista haasteista, joista keskeisimpiin lukeutuu juuri investointien ajoitus ja rahoittaminen. ”Moni kasvun kynnyksellä oleva yritys empii tarvittavien investointien tekoa lisälainan ottamisen pelossa, jota odotettavissa oleva korkotason nousu lisää entisestään. Laskujen myyminen on erinomainen keino rahoittaa kasvun edellyttämät investoinnit tulorahoituksella lainarahoituksen sijaan”, hän painottaa. ”Laskurahoituksen avulla yritys saa rahat myyntisaatavistaan välittömästi, joten ne ovat nopeasti ja helposti käytettävissä yrityksen kasvuun. Finance Linkillä ei myöskään ole käytössä yrityksen kasvua rajoittavia limiittejä, vaan palvelumme mukautuu kasvavan yrityksen tarpeisiin”, toimitusjohtaja Malmström kertoo.

Lue vielä nämä

Blogi

Näin vertailet eri laskurahoituspalveluja

Laskurahoitus on nopea ja tehokas keino parantaa kassavirtaa. Laskurahoituspalveluiden hinnoittelussa ja toimintamalleissa on kuitenkin eroavaisuuksia eri toimijoiden välillä. Lue artikkeli, vertaile laskurahoituspalveluja ja löydä omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva laskurahoituskumppani.

Lue lisää
Blogi

Pitkät maksuajat haittaavat yrityksen kasvua – 3 vinkkiä maksuvalmiuden turvaamiseksi

Yrityksen elinvoima ja kasvu edellyttävät, että sen kassassa on rahaa. Yhä pidentyvät maksuajat heikentävät kassavirtaa ja käyttöpääomaa. Lue vinkit, miten yrittäjä voi turvata maksuvalmiutensa ja nopeuttaa yrityksensä kassankiertoa.

Lue lisää
Big excavator on new construction site, in the background the blue sky and sun
Blogi

Harca Ky: ”Finance Linkin palvelu on kilpailijoihin verrattuna ylivoimainen!”

Vuodesta 2016 Finance Linkin laskurahoituspalvelua käyttänyt Harca Ky arvostaa erityisesti palvelun nopeutta sekä pitkän yhteistyön mukanaan tuomaa molemminpuolista luottamussuhdetta. Lue lisää asiakkaamme kokemuksista!

Lue lisää